icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock
Werken bij BIConsult
Nieuws 28/02/2019

“Als BI-professional sta je aan de basis van grote veranderingen”

Bart

“Het is een cruciaal vakgebied, omdat er aan de hand van jouw voorwerk belangrijke beslissingen worden genomen.” Aan het woord is Bart van den Heuvel, principal consultant bij BIConsult. Hij pakt graag de voortrekkersrol en dat zie je niet alleen terug in zijn werk, maar ook in zijn grote passie: honkbal.

Bart praat bevlogen over wat hij ‘de rode draad in zijn leven’ noemt. “Al sinds 1983. Ik wisselde in de jaren die volgden van scholen, partners en werkgevers, maar het honkballen bleef. Het is een teamsport waar je kunt excelleren als individu. Ook is honkbal een statistiek gedreven sport: het draait allemaal om meten en daarop (direct) actie nemen.”

Als werper domineert Bart graag het spel. Daarbuiten pakt hij ook graag het voortouw. “Zeker in mijn werk als informatiekundige. Ik analyseer, lees me in, stel vragen, denk logisch na en ga hierbij uit van mijn eigen verbanden en visie. In mijn werk moet je snel kunnen schakelen en een mentaal model van een probleem of uitdaging vormen. De stip aan de horizon bedenken of benoemen en voor ogen blijven houden.”

Voor het stellen van een doel, zoals bijvoorbeeld het beklimmen van de Himalaya, is het niet nodig om de huidige oplossingen als uitgangspunt te nemen. Bart neemt meestal 'de ideale wereld' als vertrekpunt.

Ik onderzoek welke afstanden ik moet afleggen, waar ik obstakels kan tegenkomen, welke middelen ik nodig heb. Zodat je goed beslagen ten ijs komt, of in dit geval: met de juiste verwachtingen en uitrusting die berg opklimt.
Bart van den Heuvel / BIConsult

De afgelopen twee jaar werkte Bart bij NS en werd hier op vijf projecten tegelijkertijd ingezet. "Ik beschreef bedrijfsprocessen, tools voor data en content management en gewenste architecturen. Vervolgens implementeert IT de architecturen en tijdens dit proces fungeer ik als monitor. Ik kijk of de uitvoering aansluit bij mijn architectuurdocumenten.”

Behalve als informatiearchitect is Bart ook inzetbaar in andere rollen, zoals bedrijfs- of informatieanalist en de laatste tijd ook steeds vaker als procesmanager. “Omdat ik meerdere onderwerpen leuk vind en kán. Bijvoorbeeld procesanalyse en control, advisering en de affiniteit heb met technologie.

Afgelopen december vierde Bart zijn tienjarig jubileum bij BIConsult. “Tijdens de kwartaalmeeting ben ik in het zonnetje gezet. Het klinkt als een cliché, maar de tijd is snel gegaan. Ik heb het naar mijn zin, door de afwisseling aan opdrachten en opdrachtgevers en omdat er vanuit BIConsult vrijwel geen bedrijfsverplichtingen zijn. Het is een zorgeloze manier van werken, omdat ik bij de klant het werk doe, ik zelf kan aangeven of een opdracht bij me past en de secundaire taken zoals acquisitie en facturering voor mij worden gedaan.” Ook is er oog voor ontwikkeling. “Ik ben al een tijdje bezig met de opleiding Lean/ Six Sigma. Dat is een filosofie op het gebied van procesbeheersing. Daarop wil ik me in de toekomst wat meer gaan richten. Ik verheug me op de nieuwe projecten die op mijn pad zullen komen.”

Overzicht nieuws

We zijn dé experts op het gebied van Business Intelligence. Benieuwd wat we kunnen betekenen? Neem contact op!